24 Ara 2018

Ücretsiz Mobil İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Ücretsiz Mobil İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır? 

İnternet fiyatlarının fazla olması yetmez gibi mobil internet paylaşımı (wifi hotspot) ücretli yapmaları sanki sınırsız internet kullanan varmış gibi neyin kafasında bu operatorler diye sormuyor değilim.

15 Ocak 2019’dan itibaren mobil hotspot kullanmak isterseniz aylık yada senelik ek ücret ödemek zorundasınız. Mobil internet paylaşımı aylık 9 TL olarak ücretlendirilecek. Turkcell'in web sayfasından edinen bilgilere göre bu ek 2GB'lik paket 30 gün geçerli olacak. Bu süre sonunda eğer hotspot açık unutup bağlanan olursa, tekrar 9 TL ücret kesecekler. 2 GB'lik paket sadece paylaşım için kullanılabilecek.

Peki operatörler bizim mobil internet paylaştığımızı hotspot nasıl biliyor?
Birinin sizin internetinize bağlandığını nasıl saptadıkları bilirsek bypasslamak mümkün.
Peki bu yöntemleri Turkcell mühendisleri bilmiyor mu? Elbette biliyor . Hatta bu yöntemlerle bedava internet dağıtmışlığı bile var. Bknz: Turkcell Ttl Editör ile Bedava İnternet


TTL (Time to Live) nedir?


Birinci yöntem TTL yani yaşam süresi . Daha da açıklayıcı olursak; bilgisayarımızda bir ağ paketlerinin hedefe ulaşırken Windows bilgisayarda 128, Android, Iphone akıllı telefonlarda 64 varsayılan (default) bir zaman süresi vardır. İnternet paylaşımını açtığınız zaman akıllı telefonlarda bu değer bir azalır 63 olur. Eğer operatör şirketleri bunun kontrolünü yapıyorsa ki sadece buna bakıyorlar. Sınırsız Facebook paketimi bu yüzden başkalarına paylaşamıyorum. Sınırsız paketlerde eyvallah Turkcell bey, garibanın 2gb interneti var bir beş dk aç diyen arkadaşına açamasın mı?

MAC adresi

Operatör mühendislerin ikinci kozu Mac adresi olabilir. MAC adresi denetimi internet gibi bir TCP / IP ağındaki cihazların hepsinin ağ arayüzlerin de ayarlanmış benzersiz bir MAC ID'si vardır. Bu iki kısımdan oluşur, yarısı üreticisini tanımlar ve diğer yarısı üretici tarafından atanan benzersiz bir tanımlayıcıdır (seri numarası gibi). Gönderilen her ağ paketi, kaynak cihazın ağ bağlantı noktasının MAC adresi ile işaretlenir. Dizüstü bilgisayarınızın WIFI kartının mac adresi, telefonunuzun 3G arayüzünün MAC adresinden çok farklı bir üretici ve seri koduna sahip olacaktır. Bunu bypasslamak TTL değeri gibi kolay olmayacaktır. Paylaştığınız bilgisayar ya da telefonun MAC adreslerini aynı yapacaksınız.

Hedef IP / URL’e bakmak

Bir cihazın düzenli olarak iletişim kurduğu şeylerle çok şey öğrenebilirsiniz. Örneğin, birçok işletim sistemi , bir WIFI ağına ilk bağlandığında  Captive Portal Detection yapar, bunu internet var olup olmadığını denetlemek için yapar. Eğer internet varsa oturum açın uyarısı almazsınız. Eğer WIFI erişim noktası giriş yapmanızı istiyorsa herhangi bir HTTP ile başlayan istek sizi Captive Portal Login sayfasına yönlendirir. Ayrıca Turkcell hattı kullanıyor iseniz eğer hattınızda internet paketi yokken bu uyarı ile karşılaşabilirsiniz. Sizi sözde yerli  bir bedavagez.yaani.com.tr adresine yönlendirir.

Eee bu işin bedavası yok mu?

Sonuç olarak internet paylaşımının yapılıp yapılmadığının en basit legal yöntem TTL değerine bakmaktır. Diğer iki yöntem hedef urlleri kullanıcının izni olmadan bakmak yasal sorunlar meydana getirebilir. Gerçi bunun iznini kullanıcılara verilen bedava dk/sms/internet paketleri ile almış olabilirler. Eğer böyle bir kontrol olsa dahi kullanıcı Android telefon üzerinden bir Windows bilgisayar gibi http isteğinde bulunsa direk ücret kesimi olabilir.

TTL değiştirirek bedava hotspot

Android telefonlarda rootlu ise TTL değiştirici bir program ile varsayılan 64 değerini 65 yaparak internet paylaşımını ücretsiz yapabilirsiniz. Burda TTL değerini 65 yapmamızdaki amaç hotspot yapıldığı vakit TTL değeri bir azalacağı için 64 değeri normal internet erişiminde bir kısıtlama yapmayacaktır. Eğer sadece mobil erişim noktasında TTL değeri değişip, Usb tethering ve Bluetooth tethering yöntemlerinde değişmiyorsa Bluetooth ve Usb ile internet paylaşımı yapabilirsiniz. Gelişmeler için sitemizi ve Twitter adresimizi @ciftkliknet takip etmeyi unutmayın.

2 Yorum

Yok öyle iş dostum TTL ile alakası yok . Şuan internete bağlanmak için kullanılan apn internet apn'si türkiyede hotspot apn'side aynı fakat operatörler apn tanımlarlarsa hotspot için bu değişicektir. genelde mgb olur hotspot apnleri . sen o apn'den erişim yaptığın zaman algılayıp ona göre ücretlendirilicek türkcell'de.

Şuan getirecekleri sistem hızlı giriş belki de bu yöntemlere gerek kalmayacak.

Okuyup geçme yorum yap lütfen :)

Yorumunuz cevaplandığında bildirim almak için Beni bilgilendir'i işaretleyin.
EmojiEmoji