28 Mar 2018

Kişisel Verilerimiz Ne Kadar Güvende?



Telefon numaranızı, tc numaranızı, ev adresinizi, ev ahalinizi, soy ağacınızı vs. internetten bulmak mümkün!




Facebook verilerimizi çaldırmış/satmış (istesem bende alabilirdim sizde alabilirdiniz.) Çok da önemli mi acaba? Kimin umurunda?! Aslında facebook verilerimizi herkesle açık zaten paylaşıyordu özellikle telefon numaralarını, siz gizleseniz dahi.

Bu özellikle herkesin telefon numaralarını kopyaladılar. "Sorgulapp" ve "Numarapp" yaptılar. Ondan önce CIA, Turktuccar siteleri popülerdi  Şuan iki site kvkk ile kapatıldı. Bu sitede üst düzey adamların telefon numaralarının çıktığını iddia edenler de vardı.



Uygulama indirirken rehber/sms iznine dikkat edin!



Şimdilerde ise siz biliyorsunuz ben ismini zikredip sizin zekice davranıp uygulamayı indirmenize sebep olmak istemem.Neymiş efendim beni insanlar rehberine nasıl kaydetmiş. Merakınıza sizin.. Çok önemliydi demi bu kişisel verilerinizden. Bu ülkede salaklar o kadar çok ki?! Aptallığımızı test etmek için bile para veririz. Biri gelir Çiftlik Bank kurar biri gelir dini kullanır kandırır. Bu ülkede insanları kandırmak çok da zor değil.




Tc numarasından isim sorgulama!


Tc numarası bildiğiniz bir kişinin tc no ile "TAMAMEN YASAL" bir şekilde isim sorgulaması yapılabiliyor. Ben nasıl tc numarasını bulacağım da isim sorgulaması yapacağım derseniz. 50 milyona yakın kişinin tc numarası torrent de paylaşılan bu dosya ile:  mernis.tar.gz kendisi 1.45gb sıkıştırılmış olan dosyayı açtığınızda 8 gb'a yakın bir sql dosyasında sorgular yaparak 2009 yılına ait seçmen kayıtlarının ve sadece o yıl itibarı ile 18 yaş ve üstü yetişkinlerin ev adresleri,doğum tarihi/yeri/yılı, anne baba adı vs.. ulaşabilirsiniz.

Turkish Citizenship Database



Google'da "Turkish Citizenship Database" bu kelimeyi ara ara sorguladığımda ilk bu olay patlak verdiğinde thanksgiving sitesiydi daha sonra turkeydb çıktı şimdi ise trdbo bu sitelerin ardı sonu kesilmiyecek gibi. Birde siteyi açan arkadaş bu veriler internette kolayca bulunabiliyor tamamen yasaldır diye kendi salak fikirsizliğini ortaya koymuş bakalım gerekli birimler bu veleti yakalayıp gereken cevabı verebilecek mi?

Devlet sitelerinde özellikle yapılmış açıklar mevcut!



Benim asıl yakındığım nokta ise bu tc numaralarının belirli bir algoritma ile verilmesi yani 50 milyon kişinin içinden istediğiniz ailenin herhangi bir vatandaşın tc numarasından soy ağacını tamamen yasal yollarla çıkarabilmeniz. Bunu nasıl yapıldığını açık açık yazmayacağım. Araştıran bulur. Devlet hem bu verilerin internete düşmesine engel olamıyor hemde tc no ile isim sorgulamasını kapatmıyor açıkçası bu sitelere bakan kişilerin tekrardan soruşturmadan geçmesinde yarar var. Böyle bir arka kapı bırakmak için hain olmak gerekir.

Okuyup geçme yorum yap lütfen :)

Yorumunuz cevaplandığında bildirim almak için Beni bilgilendir'i işaretleyin.
EmojiEmoji