12 May 2018

Sesiniz Taklit Edilebilir : Google Dublex, Lyrebird

Text To Speech Teknolojisi 

Google Dublex, Lyrebird, VoCo






Google I/O etkinliği sırasında Google Assistant'ın yeni özelliği Duplex tanıtıldı. Yapay zeka tabanlı konuşma teknolojisi ile sesinizi taklit ettirebilir. Telefon görüşmelerinizi,randevularınızı ona yaptırabilirsiniz. Belkide ilerde şarkı söyletebilir, şiir okutabilirsiniz. Aklınıza ne gelirse. 


Google'ın blogunda detaylara ulaşabilirsiniz. bknz: ai.googleblog.com

Google'ın temmuz ayında kullanıma sunacağı bu özelliği beklemeden Google kadar olmasa da deneyebilirsiniz. 

Lyrebird adlı yapay zeka yazılımı ile bu mümkün. Bunun için siteye kaydolup ekranda gördüğünüz ingilizce 30 cümleyi okuyarak sesinizin sentezini sağlayabilirsiniz. Tabi 30 cümleyle sesinizi tamamen taklit etmesi zor. Daha fazla cümle okuyarak benzerliği artırabilirsiniz. İşlem bittiğinde Text to Speech yapıyorsunuz. Yazdığınız yazıyı okuyabiliyor lakin ingilizce dışındaki kelimeleri okuyamıyor.

Çinli şirket Baidu'nun Deep Voice ekibinin raporuna göre sinir ağlarını kullanarak birkaç saniyelik ses kayıtlarından sesleri analiz edip klonlayabilen bir program geliştirdi. Üstelik bu program sadece sesi taklit etmekle kalmıyor aynı zamanda başka bir cinsiyet veya aksana göre değiştirebiliyor.

Adobe'in ise, VoCo adlı bir programı 20 dakikalık bir sesi taklit edebiliyor

Derin Öğrenme(Deep Learning) ,Yapay Zeka (artificial intelligence) gibi konuların gelecekteki pazar payını siz düşünün. Bu teknolojilerin iyi işlerde kullanılması ümidiyle iyi günler.




Okuyup geçme yorum yap lütfen :)

Yorumunuz cevaplandığında bildirim almak için Beni bilgilendir'i işaretleyin.
EmojiEmoji