27 Oca 2018

DroidScript Android Uygulama Geliştirme



Kısaca:
DroidScript Android telefonunuz üzerinden JavaScript betik dili yardımıyla uygulama geliştirebiliyorsunuz. 

Komut Dosyası Alma Motoru (Scripting Engine)

DroidScript uygulaması, biraz JavaScript bilgisine sahip herkesin cep telefonları veya tabletleri için kolayca Uygulamalar yazabilmesini sağlayan bir komut dosyası motoru (Scripting Engine) dir. Bir buton için çok basit uygulama yazabilir veya aynı motorla yazılmış olan DroidScript uygulaması gibi dinamik grafik ara birimleri içeren daha karmaşık olan uygulamaları yazabilirsiniz.



Grafik arayüzlerin yanı sıra Accelerometer, Pusula, Işık ölçer, Wifi, Bluetooth, Kamera, GPS, SD Kart, SMS, E-posta, İnternet ve daha fazlasına erişebilirsiniz. DroidScript için her zaman yeni işlevsellik ekleniyor. Plugin istekleriniz için DroidScript forumuna ya da email atabilirsiniz.





Uygulama Geliştirme

Basit bir Hello World uygulamasından, uygulama içi satın almaya, Media player, Sms,Rehber, Wifi uygulamalarına kadar örnekleri uygulama içerisinden önizleyebilir, çalıştırabilir kolayca uygulamanıza kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Editor

Uygulamaları telefonunuzda veya tabletinizde, burada Uygulamanın simgesine uzun basarak ve 'Düzenle' seçeneğini belirleyerek yerleşik komut dizisi düzenleyicisini kullanarak düzenleyebilirsiniz.
Biraz alışması zor olabilir editörü kullanmak alıştığınızda kolayca uygulama yazabileceksiniz.

Wifi üzerinden bir PC'de veya Mac'deki Uygulamalarınızı düzenleyebilirsiniz. Tam boyutlu bir klavyeyle düzenleme yapmak çok daha kolaydır ve özellikle büyük projeler için uzun kodlama oturumları için WiFi düzenlemesini kullanmanızı öneririz. Wifi düzenleyicisi ayrıca, görüntü ve ses kaynaklarını kolayca Uygulamanıza yükleyebilirsiniz.



Nesnelerin Boyutları

Farklı ekran çözünürlükleri ve yönleri olan aygıtlarda grafik nesnelerin ölçeğini korumak için, tüm konumlandırma ve boyutlandırma değerleri ekran genişliği veya yüksekliğinin ondalık kesiri olarak verilir. Örneğin, genişliği 0.5 olan bir düğme oluşturmak, düğmeyi ekranın genişliğinin yarısı yapar ve 0,1 yükseklik kullanarak düğmeyi ekran yüksekliğinin onda biri yapar. Ancak, denetimin içeriğine göre boyutlandırılmasını istiyorsanız, genişlik ve yükseklik parametrelerini kendinizde verebilirsiniz.

Başlamak için

Kendi Uygulamanızı yazmaya başlamadan önce, 'Layouts'u açıklayan belgeyi okumakla başlayabilirsiniz. Çünkü ekleyeceğimiz elemanları arayüzümüze layouts ile ekliyoruz.

Daha fazlası için

DroidScript.Org - Uygulamayı indir - DroidScript Tr Facebook Grubu - http://wiki.droidscript.me.uk/ https://groups.google.com/d/forum/androidscript

Not:DroidScript uygulamasındaki "Introduction" makalesiden çeviri yapılarak hazırlanmıştır.

Okuyup geçme yorum yap lütfen :)

Yorumunuz cevaplandığında bildirim almak için Beni bilgilendir'i işaretleyin.
EmojiEmoji