9 Ağu 2020

Uçak Gövde Motor Shy Lisansları, Dersler, Hazırlık, İngilizce

 


Merhaba arkadaşlar. Önceki yazımız da eksikliğini hissettiğimiz ve sizlerden gelen sorularla yeni bir yazı yazalım diye düşündük. Dersler hakkında bilgi, bölüm için gereken İngilizce bilgisi, pandemiden dolayı oluşan sektördeki belirsizlik,Shy-147, Shy-66 lisansları nedir, Erciyes Üniversitesi UGM , Eskişehir Üniversitesi UGM bölümleri arasındaki farklar nelerdir gibi sorular geldi. Bizde bu soruları dikkate alarak bu yazıyı yazdım

Uçak Gövde Motor Bölümü Dersleri 

Arkadaşlar önceki yazımızda da bahsetmiştik ama biraz daha detaya girmek istedim. Bölümümüz 4 yıllıktır. Aslında mühendisliktir. Ders programında fizik 1-2, mat 1-2, termodinamik, akışkanlar mekaniği…vb. birçok mühendislik dersi almaktayız. Bunun yanında basit seviyede elektrik dersleri de alıyoruz. Bu derslerin yanı sıra bölüm dersi olarak uçuş teorisi, aerodinamik, gaz türbin motor dersi gibi derslerde almaktayız. Sayısal derslerimiz çoğunlukta olup sözel derslerde var. Havacılık kuralları, hasarsız muayene gibi. Dersler hakkında farklı sorularınız varsa yorum kısmından ulaşabilirsiniz.


İngilizce, Hazırlık Sınıfı

Genel olarak sizlerden aldığımız soruların başında İngilizce durumu, hazırlık okusam mı okumasam mı gibi sorular. Derslerimiz arasında İngilizce var. Yeniden İngilizce eğitimi alıyorsunuz ama bu dersler İngilizce B1 seviyesinde bildiğiniz varsayılarak sizlere veriliyor ve ona göre sınavlandırılıyorsunuz. Arkadaşlar İngilizce gramer bilginiz yoksa, okuduğunu anlamada kötüyseniz ve İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız hazırlık okumanızı öneririm. Okul boyunca kursa para vermek yerine 1 yıl dişinizi sıkıp İngilizceyi daha iyi öğrenirsiniz. Tabi şöyle bir seçeneğiniz daha var; okulda 3 dönem İngilizce dersleri alacaksınız. Hazırlıkta gördüğünüz gramer bilgileri ile aynı içeriğe sahip olacak. Bu söylediğimi İngilizce bilgisi zayıf olanlar için diyorum, paranız varsa ve ben hazırlık okuyup 1 yılımı boşa harcamam diyorsanız hazırlık okumayın. Bir dil kursuna yazılıp ve daha fazla emek verip halledebilirsiniz. Bu dediklerim herkes için geçerli. Ama şunu unutmayın, havacılığın anadili İngilizcedir.


Pandemiden dolayı oluşan sektördeki belirsizlik

Hepinizin malumu olan bu süreçten birçok sektör etkilendi. Havacılık sektörü de en fazla etkilenen sektörler arasında bulunmaktadır. Şu anda sektör durgun ama birkaç yıla kalmadan eski canlılığına geleceğine inanıyorum bunun yanı sıra havacılık ülkemizde şu anda önem verilen bir sektör. Siz içinizi ferah, maskenizi takıp sosyal sosyal mesafeye uyarak kendinizi sonra çevrenizi korumanız. Sağlıkla kalın.


Erciyes Üniversitesi Ugm ve Eskişehir Üniversitesi Ugm ve özeller diğerleri

Erü ugm de ve Eskişehir ugm fakülteleri shy-147 kapsamındadır. Eğitimleri birdir. Her iki kurum da eğitimini shy-147 kapsamına uygun olarak vermek zorundadır. Bunun dışında devlet üniversitelerinde bu iki okul dışında shy-147 kapsamında olan bir okul yoktur.  Shy-147 kapsamındaki okullar sivil havacılık genel müdürlüğü tarafından denetlenir, okuldaki öğrenciler ise şartlara uydukları sürece shy-66 kapsamında bulunmaktadır. Bu diğer üniversitelere göre bariz bir fark yaratmaktadır. Bu farka önceki yazımızda değinmiştik bir göz atmanızı tavsiye ederiz. 


Shy-147 , shy-66 lisansları nedir? Ne işimize yarar?

Shy 147 lisansı okullar için verilmekte olup, bünyesinde bulunan öğrencilere avantajlar sunmaktadır. Eğitim kalitesi, modül sınavlarına giriş, ders içeriklerinin modül sınavlarına yönelik ve teorik alınan bilgilerin pratiğe dökülmesi. El becerilerinin kazandırılması için pratik derslerden ayrıca sınav yapılması. Lisans sahibi olduğunuzda iş olanaklarınız baya artıyor. Cv bazında öne geçiyorsunuz. Shy-66 ise sizin lisansınız. Yukarda aldığınız eğitimlerle donatılmış lisanslı bir bakımcı. Shy-66 ülke içinde geçerli olup, part-66 lisansı ise Amerika hariç dünya genelinde geçerliliği olan bir lisanstır. Aralarındaki tek fark shy-66 lisans modül sınavları Türkçe iken, part-66 lisans modül sınavları İngilizcedir. Şimdilik bu kadar bilgi kafanızda bir şeylerin oluşmasına katkı sağlayacaktır. 


Okuyup geçme yorum yap lütfen :)

Yorumunuz cevaplandığında bildirim almak için Beni bilgilendir'i işaretleyin.
EmojiEmoji