10 May 2020

Uçak Gövde Motor Bölümü Hakkında Bilgi


Merhaba arkadaşlar. Ben Erciyes Üniversitesi Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde okuyorum. Bu yazıda size ERÜ Uçak Gövde Motor bölümü hakkında bilgi vereceğim. Herkesin merak ettiği bu bölümün önü açık mı, geleceği var mı, meslek hayatında beni neler bekliyor, iş olanakları nasıl,maaşları ne kadar, bölümün dersleri, sınavları, hakkında bilgi verdim.

Uçak gövde motor bölümü nedir?

Bir bölüm yazarken aslında hayatımızın mesleğini seçiyoruz. Bu yüzden tercih yaparken geleceğinizi, kendi isteğinizi ve ülkenin de geleceğini düşünerek seçim yapmalısınız. Yanlış bir kararla hayatınızdan yıllar gidebilir. Meslek hayatında hep büyük oyuncaklarla oynayacaksınız arkadaşlar. Milyon dolar değerinde olan oyuncaklar. En ufak hatayı ve ihlali kabul etmeyen bir mesleğe gireceksiniz. Çalışma alanları olarak çeşitli bölümler mevcut; atölye,hangar,hat bakım, ofis… bunlara işvereniniz sizin yeteneğinize ve donanımınıza göre yerleştirecektir. Vardiyalı bir çalışma sistemine gireceksiniz. Yaptığınızı iş olarak değil hobi olarak düşünün. Bilgi ve deneyim olarak geliştikçe çalışma şartlarınız iyileşecektir. Unutmayın sürünmeden koşamazsınız!



Uçak gövde motor bölümü önü açık mı? İş olanakları nelerdir?

Her meslekte olduğu gibi, kendini geliştiren, iyi eğiten herkes için iş imkanı vardır.Sektörümüzün önde gelen kuruluşlarından THY, PEGASUS, SUN EXPRESS, CORENDON AİRLİNES ve daha nice şirkette iş olanakları bulabiliyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa'da geçerli olan part-66 lisansını alarak Avrupa ve dünyanın birçok yerinde iş imkanı bulabiliyoruz. Uçak gövde motor bölümünün geleceği açık mesleklerden.

Dersler, okul ortamı ve okulun eğitim düzeyi nasıl?

Uçak gövde motor bölümünün derslerini merak ediyorsunuzdur tabi ki. Bölümün ismine aldanıp kolay sanmayın arkadaşlar. Göreceğiniz dersler mühendislik ve uçakla ilgili özel dersler olacak. Bazı dersler kolay bazıları zor, her dersiniz sayısal değil ama sayısal dersler çoğunlukta olacak. Okulumuz shy-147 mensubu olduğu için dersleriniz diğer bölümlere göre biraz daha zorlu geçecek. Devam konusunda ise 14 haftada 1 haftalık devamsızlık hakkınız olacak. Teorik ve pratik dersler göreceksiniz. Emin olun uçakların içinde, üzerinde çalışırken çektiğiniz fotoğraflar ayrı bir hava katacak size. Sınıflar kalabalık olmamakla birlikte yaklaşık 30 kişi civarında ve eğitim kalitesi de buna istinaden yüksek oluyor.

Dersler İngilizce mi?

Derslerin içerikleri genelde İngilizce ve ileri İngilizce , mesleki İngilizce ,iş hayatında İngilizce gibi dersleriniz olacak. Bu yüzden hem genel olarak İngilizce kelime dağarcığınız ve bilginiz hem de havacılıkta kullanılan kelime dağarcığınız büyük olmak zorunda. İngilizce seviyeniz en az A2 seviyesi olmak zorunda, okuduğunu anlama da ise B1 seviyesinde.

Vize, final ve modül sınavları hakkında bilgi

Arkadaşlar okulumuzda vize, final, büt sınavları (senato değişik bir karar almazsa şimdiye kadar değişmedi hiç) olmakta. Bunlara ek olarak birde shy-66 lisansı için modül sınavları yapılıyor. Yaz ayında okul açılmadan 1 hafta önce ve kış ayında 2.döneme başlamadan 1 hafta önce yapılıyor. Shy-66 lisansını almak için devamsızlığınıza ve modüllere dikkat etmelisiniz. Sınav zorlukları hocalara göre değişmekte olup, genel bakımdan sıkı çalışmanızı gerektiriyor.

Mehmet Oğuz

Okuyup geçme yorum yap lütfen :)

Yorumunuz cevaplandığında bildirim almak için Beni bilgilendir'i işaretleyin.
EmojiEmoji