Ana içeriğe atla

Bilgisayar Mühendisliği Okuyacak ve Okuyanlara Tavsiyeler

Bilgisayar Mühendisliği Okuyacak ve Okuyanlara Tavsiyeler

Bilgisayar Mühendisliği bölümünü yazacak arkadaşlar için bir takım tavsiyeler dizisi oluşturdum. Twitter'da epey ilgi gördüğü için blog yazısı olarak da paylaşmak istedim.





1- PC'den Sıkılamazsın!
2- Öğrenmeye hevesli olmalısın
3- Google da araştırma yaparken doğru keyword'ü bulmayı öğrenmelisin.
4- Üni. dersleri seni mühendis yapamaz bunu şimdiden kabullen.
5- Yeni teknolojileri takip etmelisin
6- Üni'lerin tek farkı oradaki hocaların ilgisi ve sınıf arkadaşların. Kim başkasına kod yazdıran ahmakla okumak ister ki ?!
7- İngilizce iyi olmalı değilse bile Google Translate var. Teknik metinler ile aran iyi olmalı
8- Mutlaka bir web siten olsun. Blog yaz, blogları takip et.
9- Bir problemi çözmek için gerekirse haftalarını vereceğini unutma
10- Üni'yi okurken bir yazılım dilini en iyi öğren.
11- Ayrıca okulda gösterilmeyen bir başka yazılım dilini öğren: js,py
12- Okuldaki çoğu ders sahada bir işe yaramacak ama ufkunun açılmasına sebep olacak.
13- Her şeyle uğraş, meraklı ol, soru sorulan adam ol.
14- Üni de kalmayacaksan 3 ortalama iyidir fazla kendini yorma sınavlar için.
15- Çoğu hoca çıkmış sorulardan sorar bir zahmet ezberle.
16- Başkasına ODEV YAPTİRMA!
17- Soru sormaktan, sorun bulmaktan vazgeçme!
18- Üni'nin 2,3.Sınıfında ilgilendigin teknolojiler ile proje geliştirme başla.
19- Saha da satışını yapabileceğin ürünler bulursan bakmışsın köşeyi dönmüş yan gel yat osman moduna girmişsindir belli olmaz.
20- Github kullan
21- Kod yazmaktan ziyade kod okumaya da vakit ayır.
22- Üniversite 1.sinifi bitince ben neyi nasıl öğrenirim bunu öğrendim demiyorsan geçmiş olsun. Hadi 4.sinif olsun diploma almadan bunu yap.
23- Üni'yi okurken yazılım firmasında çalış diyecem ama staj için bile zorlanacaksin son güne birakma..
24- Bilgisayarını her gün açıp bir şeyler öğrenmeye mecbursun.
25- Algoritma mantığı, degisken, döngü, nesne, veri tipleri, formatlarını, hatta ; " | {} klavye tuşlarını okula gitmeden öğren. Bir süre sonra zaten klavye ye bakmadan yazacaksın.

Yorumlar

Popüler Bloglar

Link tl reklam geçme

Link.Tl reklamı beklemeden geçmek! Link.tl de reklamlarla uğraşmadan javascript kod ile reklamı beklemeden bypass edip geçebilirsiniz. javascript : ciftklik = "http://link.tl/i" ; + document .location.pathname; window .location.href = ciftklik; Kodu Kopyala Tek yapmanız gereken yukarıdaki kodu yer imlerine eklemek. Daha sonra geçmek istediğiniz reklam da çalıştırmak. Link Geçme sitesi   online Videolu anlatım  Etiket bulutu: link tl atlama, link tl çevirici, link tl çeviri, link tl çözücü, link tl çalışan bot, link tl engelleme, link tl geçme, link tl geçici, link tl geçme sitesi, link tl hile, link tl hack, link tl hileleri, link tl link kısaltma, link tl link açma, link tl link çevirici, link tl script,link tl geçme, link tl geçici, link tl geçme sitesi, link tl geçilmiyor, link tl geçmiyor, link.tl geçemiyorum, link tl geç, link tl geçme 2017, link tl nasıl geçilir, link.tl otomatik geçme,link tl geçme 2018

WhatsApp Şaka Virüsü

Whatsapp Şaka virüsü ile internetten anlamayan arkadaşlarınıza link atarak eğlenebilirsiniz. Sosyal mühendisliğiniz ne kadar iyiyse inandırıcılıkta artar. Hem android hem ios kullanıcılarında çalışır. Baştan söyleyelim bu virüs değildir. Yine siz bilirsiniz. Bu aralar hacklenmedik sistem kalmadı :D CiftKlik.Net olarak sorumluluk kabul etmiyoruz. Whatsapp api'ları ile ekrana istediğimiz yazıyı yazarak sosyal mühendislik yapıyoruz.

Firebase (JS) ile Gerçek Zamanlı Veri Tabanı

Javascript Firebase Web Kullanımı Bu yazı, web uygulamaları arasındaki iletişim için Firebase 'in Javascript ile Gerçek Zamanlı Veritabanını ( Real Time Database)  anlatan Türkçe dökümantasyondur.  Gerçek Zamanlı Veritabanı , istemciler ve sunucu arasındaki iletişim için Websockets kullanır. Firebase Nedir , Özellikleri? JSON formatı ile verilerimizi  gerçek zamanlı olarak depolayabildiğimiz, anlık olarak değişiklikleri görebildiğimiz websocket apisidir.  Cloud Firestore, Cloud Functions,Authentication, Hosting, Cloud Storage ,Realtime Database... WebSocket ve Real time Nedir? WebSocket, tek bir TCP bağlantısı üzerinden iki yönlü iletişim kanalı sağlayan bir iletişim protokolüdür. WebSocket protokolü, sunucuya ve sunucudan gerçek zamanlı veri aktarımını sağlayarak, tarayıcı ile web sunucusu arasında etkileşimi sağlamaktadır. Bu, sunucunun istemci istemeden tarayıcıya içerik gönderebileceği ve bağlantıyı açık tutarak istediği zaman mesaj alabilmesini veya gön

Bütün yazılım dillerinde "Merhaba Dünya" kodları

1)  ASSEMBLY // Ekrana “Merhaba!” yazan örnek program kodu: mov ax,cs mov ds,ax mov ah,9 mov dx, offset Git int 21h xor ax,ax int 21h Git: db "Merhaba!",13,10,"$" 2)  ALGOL (ALGOrithmic Language) // ALGOL 68'e ait, örnek “Merhaba!” kodu: begin print(( "Merhaba!" , newline)) end

Sesiniz Taklit Edilebilir : Google Dublex, Lyrebird

Text To Speech Teknolojisi  Google Dublex, Lyrebird, VoCo Google I/O etkinliği sırasında Google Assistant 'ın yeni özelliği Duplex tanıtıldı. Yapay zeka tabanlı konuşma teknolojisi ile sesinizi taklit ettirebilir. Telefon görüşmelerinizi,randevularınızı ona yaptırabilirsiniz. Belkide ilerde şarkı söyletebilir, şiir okutabilirsiniz. Aklınıza ne gelirse.