28 Eki 2018

Android için Kodlama Editörleri

Android için Taşınabilir Kod Araçları

Telefonlarımız her işimizi halleder oldu bilgisayarları geride bıraktılar. Evde okulda sokakta hareket halindeyken elimizden düşürmediğimiz telefonlar bilgisayarların işini hallerde oldu. Bu yazımızda android için taşınabilir kodlama araçlarından (portable coding tool) bahsedeceğim.








DroidScript

JavaScript'in gücünü serbest bırakın! (Unleash the power of JavaScript!)
DroidScript nedir? Android telefonunuz üzerinden JavaScript dili yardımıyla uygulama geliştirip; geliştirmenizi 10 kata kadar hızlandıran Gigabyte'lık disk alanı kurmak ve yüklemek için saatler süren diğer geliştirme araçlarının aksine, DroidScript'i 30 saniye içinde kullanmaya başlayabilirsiniz! Yerleşik dokümanları, hem DroidScript hem de JavaScript'in özellikleri hakkında size rehberlik eder. Örnek kodları doğrudan dokümanlar'dan çalıştırabilir veya öğrenmenize ve başlamanıza yardımcı olacak birçok örneğe göz atabilirsiniz. DroidScript'i övmek ile bitmez. Daha fazla anlatım için blog yazımıza göz atabilirsiniz.
google_play



DroidScript Android Uygulama Geliştirme


Sketcware

Sketcware Nedir? Bu uygulamada geliştirme yapabilmek için daha önce herhangi bir programlama deneyimine ihtiyacınız yok. Scratch, Mit App inventor gibi bloklar yardımıyla uygulama geliştirmenize imkan tanıyor. Güzel yani ise tüm bunları Android telefon üzerinden yapmanız ve derlemeniz. Bitmiş projeleri otomatik olarak Java ve XML'ye çeviriyor. Yaptığınız proje Android Studio ile tamamen uyumlu! Daha sonra isterseniz kodları düzenleyebilir eklemeler yapabilirsiniz. Bitmiş projeleri kendi içindeki mağazaya koyarak yorum alabilirsiniz.

google_play

AIDE- IDE for Android Java C++

AIDE, Android cihazınızda doğrudan Android uygulamaları geliştirmek için entegre bir geliştirme ortamıdır (IDE). Etkileşimli kodlama derslerini takip edip adım adım uzman bir uygulama geliştiricisi olun. Görsel uygulamaları tasarlayın, kod tamamlama, gerçek zamanlı hata kontrolü, akıllı kod gezinme özelliği ile zengin içerikli editör ile kod yazın, uygulamanızı tek bir tıklama ile çalıştırın ve hataları bulmak için Java hata ayıklayıcısını kullanın.

google_play




PyDroid

Pydroid Nedir? Android için en kolay kullanımlı ve güçlü Python 2,3 IDE'sidir.
Genel olarak özellikleri: Terminal Emulator, Pip Paket yöneticisi, Kivy, PyQt5, Cython, C4droid vb.

Editör özellikleri ise şöyle: Kod tahmini, Otomatik girinti, Gerçek zamanlı kod analizi. Syntax highlighting, Tema, sekme (tabs)..

PyDroid çıktıktan sonra Qpython uygulamasını tanıtmak gereksiz yanına bile yaklaşamaz. Her iki uygulamanın kendine has ayrı özellikleri olabilir. PyDroid Python için en sağlam editör.
google_play






C# Shell (C# Offline Compiler)

C# console ve Andorid Gui kodları yazıp derleyebildiğiniz c# idesidir. Full C# 7 support (classes, methods, LINQ, vb)
Editorde bululan özellikleri: Syntax highlighting, Kod Tamamlama öneri sunma (Advanced code completion) hata ayıklama, Export to assembly (.dll) vb..
google_play



1 Yorum

Teşekkürler güzel derleme olmuş :) ,(k)

Okuyup geçme yorum yap lütfen :)

Yorumunuz cevaplandığında bildirim almak için Beni bilgilendir'i işaretleyin.
EmojiEmoji